martes, 27 de enero de 2015

DIA ESCOLAR DE LA NO-VIOLÈNCIA I LA PAU 2015

30 de gener del 2015

Un total de 396 alumnes de cinquè de primària participaran el dia 30 de gener en la celebració del Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP). Les regidories de Cultura i Educació de l’Ajuntament del Vendrell, la Fundació Pau Casals i el Camp d’Aprenentatge Pau Casals conviden els alumnes de cinquè de primària a celebrar aquesta diada amb la resta d’escoles de la vila. Al mateix temps es pretén que els infants del Vendrell coneguin Pau Casals com a músic, però sobretot com a home compromès i activista per la pau.
DENIP 2014

L’acte se celebrarà el divendres 30 de gener de 2015 a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals. Com que l’aforament és limitat i el nombre d’alumnes és elevat, es faran dues sessions. Així doncs, cada acte s’iniciarà amb la lectura d’un manifest, que anirà a càrrec de Guillem Solé. Per finalitzar cada sessió, es cantarà la peça Mirall de pau, amb música de David Melgar i lletra de Gibert d’Atze, que va ser enregistrada pel Cor de Veus Blanques de l’Escola Municipal de Música Pau Casals i la cantant Àngels López.

L’objectiu d’aquesta diada és poder descobrir el paper que Pau Casals va tenir vers la pau i el seu compromís personal. Tot i això, es tracta sobretot de plantejar-se què pot fer cadascú per la pau i reflexionar sobre el concepte de pau positiva; acceptar que els conflictes són inevitables, però que es pot triar la manera de resoldre’ls, i respectar les idees dels altres, sovint diferents de les pròpies. En definitiva, es vol compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar el Dia Escolar de la No-violència i la Pau.

Presentació de l'acte DENIP 2014
Aquesta celebració requereix una feina prèvia que es realitza a l’escola, en què cada classe treballa els objectius esmentats. El treball que es fa apropa els alumnes a reflexionar sobre el següent:
§         el que passa en el seu entorn.
§         el que fan perquè el seu entorn sigui millor.
§         el seu compromís, com a persones i com a grup.
§         els conflictes del voltant seu.





ORDRE D’ACTUACIÓ DE LA PRIMERA SESSIÓ
1- Escola Garbí – Colom de pau
2- Els Secallets – El poder d’una abraçada
3- Àngels Garriga- Cantem No dubtaria
4- Pla de Mar -    Swing de la pau
5- Àngel Guimerà – Noticiari de pau
  
ORDRE D’ACTUACIÓ DE LA SEGONA SESSIÓ
1- Teresina Martorell – Desigs de felicitat
2- Pau Casals – La festa de la Pau
3- Marta Mata - La Nostra Pau
4- Sagrat Cor – Per nosaltres la pau és…

L’acte compta amb la col·laboració de l’Auditori de l’Escola Municipal de Musica Pau Casals i de Ràdio i Televisió El Vendrell.







No hay comentarios:

Publicar un comentario